Nielsen - Østergade 12 - 5492 Vissenbjerg Tlf.: 64471927
Mobil: 40276946 e-mail: mistel@mistel.dk 

 

Jerikos rose.

Og vi sælger ikke kun mistelten. Næh, du kan også købe en underlig ting kaldet Jerikos rose.

Jerikos rose er en mærkelig plante, som kan "leve" i årtier uden vand og jord, og man kan få den til at folde sig ud og tørre ind lige så mange gange, man har lyst til! Det lyder jo næsten for godt til at være sandt - men det er rigtigt.

Jerikos rose er en ørkenplante. Når den er tør, er den en grå kugle, men når den bliver fugtig folder den sig ud og bliver grøn.

For at få Jerikos rose til at folde sig ud lægger man den i en dyb skål og overhælder den med vand, indtil den flyder. Kort efter viser der sig liv i planten, og de enkelte blade åbner sig mere og mere. Efter omkring en time kan man flytte den over i f.eks. en dyb tallerken med vand. I løbet af nogle timer folder den sig helt ud. Herefter skal den nu bare have frisk vand hver dag.

Efter en uges tid tager man planten op af vandet og lægger den på et varmt og tørt sted. I løbet af nogle dage tørrer den helt ind og er klar til igen at kunne folde sig ud.

Planten kom til Europa med korsfarere og pilgrimme fra det hellige land. Man beundrede dens sjældenhed, og der var endda flere franske adelsslægter, som optog den i deres våbenskjold. Det varede heller ikke længe, før man fortalte historier om rosen - f.eks. skal Jomfru Maria have velsignet den og lovet den evigt liv!

Man siger også, at huse, hvor rosen findes, vil være lykkelige, at rosen, når den er fugtig, fungerer som luftrenser, modvirker utøj, og at vandet fra rosen virker helbredende. Om det passer ved jeg ikke - men historien er meget god, og rosen er en sjov og anderledes værtindegave - så jeg synes, at du skulle ringe og bestille nogle!